Ion Iliescu, pentru Gândul: Traian Băsescu a încălcat Constituția

Publicat: 24 03. 2013, 16:16
Actualizat: 19 05. 2015, 19:57

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru gândul că Traian Băsescu a încălcat ieri Constituția și că relația pe care acesta o are cu PDL este „nefirească”.

„Totul e la nelocul său în ceea ce a făcut Traian Băsescu – relația cu partidul său de suflet este total nefirească. A încălcat Constituția, nu avea ce să caute la Congresul unui partid”, a spus pentru gândul Ion Iliescu.

Fostul președinte a catalogat drept „imprudentă” afirmația făcută pe Facebook de Traian Băsescu, potrivit căreia va încuraja formarea unui nou partid.

„Este imprudentă o asemenea declarație că va construi un nou partid de dreapta. Trebuia să aștepte să își încheie mandatul de președinte. De pe poziția de pe care se află este nefirească o asemenea declarație”, a conchis Iliescu, care a evitat să spună dacă se impune o nouă suspendare a lui Traian Băsescu.

Viorel Hrebenciuc a spus pentru gândul că la cum „arată lucrurile se va ajunge la o nouă suspendare a președintelui Traian Băsescu”. El a ținut să precizeze că acest demers va trebui explicat cancelariilor internaționale înainte de a fi declanșat. Totodată, el a adăugat că legislația privind demiterea președintelui Băsescu nu a fost schimbată, existând în continuare condiția de prezență pentru validarea referendumului.

Președintele PNL Crin Antonescu a afirmat că președintele Traian Băsescu a încălcat Constituția, dar el nu „va iniția declanșarea unei proceduri de suspendare”.