Iordache, după neacceptarea propunerilor de miniștri de căre Președinte: Iohannis face orice să blocheze activitatea Guvernului. Să precizeze ce e neconstituțional

Publicat: 12 09. 2019, 18:55

„E o declarație de campanie. Face orice să blocheze activitatea Guvernului. A spus că este o mișcare neconstituțională. Să precizeze domnul Iohannis ce este neconstituțional în condițiile în care nominalizările făcute de primul ministru respectă configurația politică, respectiv PSD-ALDE. Credeam că măcar acum la final de mandat poate să fie echidistant și să nu încerce blocarea Guvernului”, a declarat Florin Iordache, pentru Mediafax.

Social-democratul a adăugat că sesizarea Vioricăi Dăncilă la CCR privind un conflict între Adminsitrația Prezidențială și Guvern nu va rămâne fără obiect, fiind invocate mai multe chestiuni.

„Conflictul are mai multe chestiuni. Era în primul rând chestiunea cu interimatul. Conflictul pe care l-a invocat Guvernul a fost legat de faptul că prin plecarea a unor miniștri și nedesemnarea altora pentru 45 de zile nu a făcut decât să blocheze activitatea. Am ajuns aici pentru că președintele nu a dorit să deblocheze activitatea ministerelor. Așteptăm să vedem ce va spune și Curtea”, a afirmat Iordache.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.