Iordache nu-l vrea pe Dragnea plecat de la șefia PSD. „Nu e în regulă cum se instrumentează anumite dosare”

Publicat: 13 11. 2017, 14:10

„Era un act de solidaritate. Modul în care ne comportăm la un anumit moment … cred că e un act normal. Poți să susții un coleg în niște momente dificile și, repet, modul în care merg pe bandă sau se instrumentează anumite dosare nu cred că este în regulă”, a spus Iordache.

Întrebat dacă Dragnea ar trebui să facă un pas în spate, în condițiile precedentului creat de demisiile înaintate din Guvern ale miniștrilor Rovana Plumb și Sevil Shhaideh, Iordache a răspuns negativ.

„Fără îndoială, nu. Dacă tot vorbim de prezumția de nevinovăție , despre ce discutăm?”, a răspuns Iordache, care a arătat că trebuie făcute „foarte multe precizări” în legi astfel încât să nu mi se facă interpretări.

Chestionat dacă susține nevinovătia lui Dragnea și faptul că, în cazul acestuia, ar fi vorba de o interpretare eronată, Iordache a răspuns: „Fără îndoială. Dumneavoastră, dacă ați citit Directiva 334 de anul trecut a Uniunii Europene, până nu există o hotărâre definitivă împotriva unei persoane, nevinovăția există. Cred că acest principiu al nevinovăției trebuie foarte bine statuat în legislația românească”.

„Nu ne putem face că nu vedem două decizii ale Curții Constituționale, nu ne putem face că nu vedem niște directive europene, nu putem să nu discutăm despre Convenția de la New York. Sunt niște acte care, cred eu, trebuiesc. Dacă tot ne place să trăim ca afară, haideți să transpunem și în legislația care este afară în legislația românească. Nu putem vorbi despre cineva care este învinuit și-l putem scoate din spațiul public până nu avem o hotărâre definitivă. Când avem o hotărâre definitivă, mai putem sta de vorbă”, a subliniat Iordache.

Mai mulți membri ai PSD, dar și simpatizanți ai lui Liviu Dragnea, s-au strâns, luni dimineața, în fața sediului DNA, pentru a-l susține pe Liviu Dragnea, după ce președintele PSD a anunțat că va merge la audieri, fără a preciza în ce calitate. Printre cei prezenți s-au numărat vicepremierul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, Marian Neacșu, președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, deputatul PSD Andreea Cosma.

Ulterior, DNA a anunțat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privința acordării de contracte.