Irinel Popescu părăsește barca lui Voiculescu: s-a retras din toate funcțiile de conducere din PC

Publicat: 15 10. 2013, 19:54
Actualizat: 31 03. 2019, 04:29

Irinel Popescu s-a retras din toate funcțiile de conducere din PC, respectiv cea de vicepreședinte și de șef al organizației de București a conservatorilor. 

„După 60 de ani de viață și 10 ani de politică, am decis că este esențial să-mi aloc timpul și energia activității în care competența și experiența mea dau cele mai bune rezultate: medicina. În următorii ani doresc să mă dedic integral cercetării, chirurgiei și luptei pentru dreptul la viață al fiecărui pacient care își pune speranțele în medicina românească. Ecourile excepționale ale Congresul Mondial al Asociației Internaționale a Chirurgilor, Gastroenterologilor și Oncologilor (IASGO), pe care l-am organizat recent la București, și amploarea proiectelor medicale dezbătute cu acest prilej m-au convins că aceasta este cea mai bună decizie. De astăzi, am agățat politica în cui. Nu mai sunt membru al niciunui partid politic. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost colegi și le urez mult succes în continuare”, a declarat Irinel Popescu, potrivit comunicatului PC.

Contactat de gândul, Irinel Popescu a declarat că a discutat despre retragerea sa din primul eșalon al PC atât cu președintele partidului, daniel Constantin, cât și cu fondatorul formațiunii, dan Voiculescu.

Conservatorii precizează că, în urma deciziei lui Irinel Popescu, conducerea Organizației București a PC va fi asigurată de un președinte interimar desemnat de forurile centrale ale partidului.

Pentru funcția de vicepreședinte PC a fost numit Dinu C. Giurescu, se mai arată în comunicat.