Kelemen: Comunitatea maghiară va avea o reprezentare puternică în Parlament și după alegeri

Publicat: 01 09. 2012, 18:25
Actualizat: 28 09. 2018, 21:45

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat convins că maghiarii vor participa în număr mare la alegerile generale din acest an și că această comunitate va avea o reprezentare puternică în Parlament și în următorul mandat, liderul uniunii apreciind că acesteia îi convine data de 9 decembrie.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat presei, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, că Uniunii îi convine data de 9 decembrie pentru organizarea alegerilor generale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nouă (UDMR – n.r.) ne convine 9 decembrie, ne-ar fi convenit și 2 decembrie sau 25 noiembrie, dar eu sunt covins că, în acest moment, nu de data alegerilor, ci de foarte foarte multe alte lucruri depinde cum ieșim din aceste alegeri. Eu sunt convins că maghiarii din România vor fi prezenți la alegeri și vom avea o reprezentare puternică, proporțională în Parlamentul României în următorul mandat”, a afirmat președintele UDMR.

Kelemen a spus că UDMR nu va avea liste comune cu PPMT și PCM la alegerile parlamentare pentru că acest lucru ar însemna un alt prag electoral.

„Liste comune sunt excluse, așa cum am zis de foarte multe ori. Nu se poate discuta despre liste comune fiindcă asta ar însemna o coaliție, ceea ce ar însemna un alt prag și nu putem risca așa ceva. Noi suntem deschiși, noi avem un contract cu alegătorii noștri și acest contract va fi întărit, construit mai departe, astfel încât comunitatea să aibă reprezentanți în Parlament”, a spus Kelemen.

Guvernul a stabilit, sâmbătă, că alegerile parlamentare vor avea loc în 9 decembrie.

Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, după ședința de sâmbătă a Executivului.

Zaharescu a precizat că astfel zilele libere din preajma datei de 1 Decembrie, în care cetățenii pot fi plecați din localitățile de domiciliu, nu vor afecta participarea la vot.

„În urma unei discuții în ședința de Guvern, s-a ajuns la concluzia că 30 noiembrie este prima zi liberă de Sf. Andrei, urmează 1 Decembrie, Ziua Națională, este posibil ca foarte mulți cetățeni să plece către alte localități. Alte localități înseamnă chiar și în județul limitrof. Acei cetățeni sunt obligași să voteze în circumscripția în care sunt arondați și pentru a nu fi această încurcătură s-a optat pentru data de 9, duminică în care nu este nimic altceva, decât toată lumea acasă”, a declarat Andrei Zaharescu.