Kelemen: Doi candidați au dosare penale, îi considerăm nevinovați până la o decizie irevocabilă

Publicat: 24 10. 2012, 20:45
Actualizat: 29 09. 2018, 13:28

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că doar doi candidați ai UDMR au dosare penale, dar că Uniunea îi consideră nevinovați atâta vreme cât nu există o decizie irevocabilă a instanței în cazul lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, miercuri, într-o conferință de presă, câți candidați ai UDMR au fost condamnați în primă instanță, trimiși în judecată sau anchetați de DNA, Kelemen a răspuns că nu poate să dea o cifră, dar crede că sunt două persoane care au astfel de probleme.

El a afirmat că este vorba de secretarul de stat Marko Attila, candidat pentru Camera Deputaților într-un colegiu din Sfântu Gheorghe, și de deputatul de Covasna Olosz Gergely, candidat pentru Senat în zona Târgu Secuiesc – Covasna – Întorsura Buzăului.

„Nu pot să vă dau o cifră. Sunt, cred, două persoane care au astfel de probleme, dar până când nu există o decizie irevocabilă a instanței, noi îi considerăm nevinovați. Și pe domnul Marko, și pe domnul Olosz. Nu am cunoștințe de alte cazuri”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a precizat că nu procurorul stabilește cine este vinovat, ci judecătorul sau completul de judecată.

Secretarul de stat Marko Attila a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare în cazul restituirii Colegiului „Székely Mikó”, iar deputatul Olosz Gergely, fost președinte ANRE în perioada 2007-2008, a fost trimis recent în judecată pentru trafic de influență.