Kelemen Hunor, despre Grindeanu: Un om serios, un bănățean în toată regula. Nu avem motive să nu îl votam

Publicat: 30 12. 2016, 11:52
Actualizat: 30 03. 2019, 05:03

„Așteptăm lista de guvern, programul de guvernare, să fie convocat Parlamentul. În principiu, noi nu avem nici un element care ne-ar determina să nu îl votăm pe Grindeanu. Colegii care îl cunosc mai bine, care au lucrat cu el atât în județul Timiș, cât și în Parlament mi-au spus că este un om deschis, serios, un bănățean în toată regula și putem să îl susținem. Trebuie să luăm o decizie formală, dar recomandarea va fi să îl votăm. (…) Președintele a făcut ceea ce era de așteptat după ce a respins-o pe doamna Sevil Shhaideh, prima propunere”, a declarat, pentru Mediafax, președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a afirmat că Parlamentul trebuie convocat repede, pe 5-6 ianuarie cel târziu, în sesiune extraodinară, pentru a respecta prevederea constituțională potrivit căreia în zece zile premierul desemnat trebuie să vină în fața Legislativului cu lista de miniștri și programul de guvernare.

„Trebuie să fie convocat Parlamentul. Pe 5-6 ianuarie cel târziu, trebuie convocat Parlamentul în sesiune extraodinară. Nu se poate așteapta până pe data de 9 ianuarie pentru că iese din perioada de 10 zile. Conform Constituției, în 10 zile premierul desemnat trebuie să vină în fața Parlamentului și data de 9 ianuarie înseamnă a unsprezecea zi calendaristică. Acest lucru înseamnă că trebuie convocat Parlamentul repede, undeva săptămâna viitoare”, a mai spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a reamintit că Birourile Permanente au atributul de convocare a Parlamentului.