Kelemen: Într-o țară democratică se poate discuta despre orice subiect, și despre federalizare

Publicat: 24 10. 2012, 21:07
Actualizat: 27 09. 2018, 21:53

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că înt-o țară normală, democrată și europeană se poate discuta despre orice subiect politic, deci și despre ideea privind federalizarea României, menționând în acest context că statele federale „nu vin de la diavol”.

Kelemen a fost întrebat despre o idee care ar fi fost exprimată de către Laszlo Tokes la Congresul PPE în favoarea federalizării României, liderul UDMR răspunzând că nu a auzit declarațiile președintelui PPMT, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a adăugat însă că nu vede nici un rău în a discuta și despre o astfel de construcție: „Nu le-am auzit, declarațiile domnului Tokes, dar în Uniunea Europeană sunt o grămadă de țări federale, care funcționează perfect și cetățenii sunt fericiți. Statele federale nu vin de la diavol, ci sunt realități, consacrate, cu creștere economică substanțială. Numai dacă vă gândiți la Germania sau la Austria, vă dați seama că nu există acolo oameni mai puțini fericiți decât în România”.

Liderul UDMR a precizat că orice subiect politic poate fi discutat într-o țară normală, democratică și europeană. „Nu văd nici un rău să discutăm și despre o astfel de construcție. Nu spun că se va realiza, dar de discutat putem să o facem”, a conchis fostul ministru.