Kelemen: Norocul PPMT a fost că și UDMR a dus oameni la miting, altfel Toro și Tokes erau singuri

Publicat: 24 11. 2012, 19:52
Actualizat: 25 03. 2019, 22:23
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune, referindu-se la mitingul pentru autonomie care a avut loc sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, că asemenea manifestări nu trebuie organizate în campaniile electorale și că "norocul" PPMT a fost că și UDMR a mobilizat oameni, altfel Toro și Tokes "rămâneau singuri".

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, referitor la mitingul organizat de PPMT pentru autonomia Ținutului Secuiesc, că Uniunea a susținut și va susține diferitele forme de autonomie, însă astfel de manifestări nu ar trebui organizate în campania electorală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Kelemen, „norocul” PPMT a fost că și UDMR a mobilizat oameni la mitingul de la Sfântu Gheorghe, altfel președintele PPMT, Toro T. Tibor, și președintele CNMT, europarlamentarul Tokes Laszlo, „ar fi rămas singuri”.

„Noi considerăm că în campania electorală nu trebuie să aibă loc astfel de întruniri. Colegii noștri, adversarii noștri, ne atacau în urmă cu câțiva ani dacă vorbeam în campaniile electorale despre autonomie. Acum, ei fac un miting. Norocul lor a fost că am adus și noi, colegii noștri de la Sfântu Gheorghe, vreo 700-800 de persoane, altfel Toro vorbea cu Tokes, rămâneau singuri”, a conchis președintele UDMR.

Peste trei mii de persoane au participat, sâmbătă, la mitingul organizat la Sfântu Gheorghe de PPMT pentru autonomia Ținutului Secuiesc.