Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după moartea Sultanului Omanului

Publicat: 11 01. 2020, 12:58

„Condoleanțele mele sincere Familiei Regale și poporului Sultanatului Oman la moartea Majestății Sale Sultanul Qaboos bin Said al-Said, a cărui conducere a adus prosperitate poporului său și care a făcut eforturi pentru pacea și stabilitatea din regiune”, a transmis Klaus Iohannis, sâmbătă, pe Twitter.

Sultanul Omanului, Qaboos bin Said al Said a decedat vineri seara, la vârsta de 79 de ani, a informat televiziunea de stat din această țară, potrivit Reuters și Al Jazeera.

Regretatul sultan Qaboos, unul dintre cei mai longevivi conducători din Orientul Mijlociu, care a menținut neutralitatea țării în regiune, era bolnav de ceva vreme și se crede că suferea de cancer de colon. În luna decembrie fusese internat într-un spital din Belgia pentru a primi tratament.

Haitham bin Tariq al-Said a fost numit drept noul conducător al Omanului după moartea vărului său, sultanul Qaboos bin Said, vineri seară, a informat sâmbătă televiziunea Al Jazeera, citată de Reuters.

Fostul ministru al Culturii, în vârstă de 65 de ani, a fost investit în funcție sâmbătă dimineață înaintea consiliului familiei aflate la guvernare în Oman.