Klaus Iohannis și Victor Ponta, prima întâlnire la Cotroceni. Agenda noului președinte pentru premier: „Lucrurile intră pe făgașul normal”

Publicat: 22 12. 2014, 14:55

Premierul Victor Ponta afirmă că întâlnirea avută cu președintele Klaus Iohannis a fost una extrem de utilă, serioasă și eficientă, o primă consultare instituțională care arată că lucrurile intră „pe făgașul normal”.

„Prima consultare instituțională cu președintele Iohannis – extrem de utilă, serioasă și eficientă. Lucrurile intră pe făgașul normal”, a scris Ponta pe Twitter.

Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și premierului Victor Ponta, de la Palatul Cotroceni, s-a încheiat, după aproximativ o oră, cei doi având o discuție tete-a-tete, pe teme privind prioritățile guvernării, actualitatea politică și economică și pespectivele colaborării instituționale.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, duminică, într-o postare pe contul său de Facebook, că l-a invitat luni, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Victor Ponta, la o întâlnire la care se vor discuta prioritățiile guvernării, actualitatea politico-economică și perspectivele colaborării instituționale între președinție și guvern.

Și premierul Victor Ponta a confirmat, pe Facebook, că se va întâlni, la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis, spunând că este o primă întâlnire instituțională care poate demonstra, după 10 ani, ce important este ca președintele și premierul să colaboreze pentru binele public.

„Mâine voi merge la Palatul Cotroceni pentru prima întâlnire instituțională cu președintele Iohannis. După 10 ani putem în sfârșit să demonstrăm românilor ce important și benefic este ca președintele și premierul să colaboreze pt binele public. Toți cetățenii care ne-au numit în funcțiile noastre vor avea de câștigat”, a afirmat Ponta pe Facebook.