LIVE. Aproape o mie de oameni, protest în Piața Victoriei

Publicat: 03 05. 2017, 21:17
Actualizat: 04 05. 2017, 09:02

This browser does not support the video element.

Manifestanții scandează „Hoții”, protestul fiind anunțat pe paginile de socializare. 

„Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi „pentru” (PSD și ALDE) și 3 „împotrivă” (PNL, USR și UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Șerban Nicolae și Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind grațierea, prin care cei condamnați la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influență sau cumpărare de influență urmează să fie grațiați sub rezerva achitării prejudiciului.DATI SHARE MASIV! Trebuie sa ne aparam tara de hoti”, se arată în mesajul postat pe paginile de socializare. 

La protest a fost înregistrat și un incident în momentul în care o mașină ieșită din zona Guvernului a trecut peste linia continuă, protestatarii reproșându-i șoferului că nu respectă regulile de circulație.

Comisia juridică din Senat a votat, miercuri, un amendament la Legea grațierii, potrivit căruia persoanele condamnate pentru luare sau dare de mită și trafic sau cumpărare de influență vor fi grațiate, senatorul PMP Traian Băsescu pledând pentru un vot favorabil.

„Am propus-o (luarea de mită – n.r.) pentru grațiere, având în vedere că se face eventuala grațiere cu plata prejudiciului și având în vedere că nu discutăm de recidiviști. E ușor de înțeles ce mă mobilizează. Până la ultima lege a finanțării campaniilor electorale, toate partidele pot fi acuzate, așa cum s-a și întâmplat cu foarte mulți oameni și de luare de mită și de abuz în serviciu, lucruri pe care se cam merge. Eu sunt de acord să fie pedepsiți cei care au dus banii acasă. Și trebuie pedepsiți. Banii ăștia s-au dus în geci , în umbrele, pentru că așa au funcționat lucrurile în realitate. Dacă ne facem acum că au venit Fecioarele Maria, neprihănite și Parchetele noastre pleacă pe această linie, asta a creat o atmosferă de supunere a clasei politice”, a spus Traian Băsescu.

Supus la vot, amendamentul a fost aprobat cu cinci voturi „pentru” și trei „împotrivă”, respectiv reprezentanții PNL, USR și UDMR.