Locuitorii eligibili din Ilfov pot face screening colorectal gratuit. „Depistarea precoce crește șansele de tratament și vindecare”

Publicat: 07 10. 2023, 15:12
Actualizat: 16 10. 2023, 11:40

Consiliul Județean Ilfov, Spitalul Universitar de Urgență Militar „Carol Davila” și Asociația „Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România” (COPAC) implementează programul de prevenție și depistare precoce a leziunilor precanceroase colorectale, la nivelul județului.

Prin această inițiativă, se urmărește asigurarea unui diagnostic și tratament timpuriu, contribuind la sănătatea și bunăstarea comunității.

Depistare precoce crește șansele de tratament și vindecare. Sănătatea ta merită să acorzi atenție acestui aspect important, transmite CJ Ilfov.

Persoanele, în special din grupurile vulnerabile, atât din mediul rural, cât și urban, cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 de ani, pot beneficia, în mod gratuit, de un screening colo rectal

Medicul de familie este cel care înscrie pacienții în program, prelevează probele și efectuează screeningul colorectal conform procedurii. Dacă nu aveți medic de familie înscris în program, completați formularul de înscriere disponibil pe site-ul COPAC și experții acesteia vă vor direcționa către cel mai apropiat medic din Ilfov, transmite CJ Ilfov.

Screening-ul reprezintă un ansamblu de metode și tehnici care permite depistarea precoce a cancerului și/sau a leziunilor precanceroase înainte ca pacienții să aibă simptome sau semne clinice.

FOTO: CJ Ilfov