Ludovic Orban anunță că Guvernul va ataca la Curtea Constituțională depunerea moțiunii de cenzură: „Le spun clar celor de la PSD: nu vă jucați cu focul”

Publicat: 20 08. 2020, 13:45
Actualizat: 20 08. 2020, 13:46

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că Guvernul va ataca astăzi sau mâine la Curtea Constituțională depunerea moțiunii de cenzură în vacanța parlamentară: „O asemenea lipsă de respect față de prevederile constituționale, o asemenea bășcălie eu nu am întâlnit la niciun partid în ultimii 30 de ani”, a catalogat Orban decizia social-democraților.

Am luat decizia să declanșăm conflictul de natură constituțională între Guvern și Parlament. Până acum toate moțiunile au fost depuse în sesiunile parlamentare, nu în vacanță. O asemenea lipsă de respect față de prevederile constituționale, o asemenea tratare în bășcălie a moțiunii de cenzură nu am mai întâlnit la niciun partid în ultimii 30 de ani, a subliniat premierul în Parlament.

Orban: Moțiunile se depun doar în sesiunile ordinare

Șeful Executivului a punctat că moțiunile de cenzură nu pot fi depuse decât în sesiunile ordinare. „În sesiunile extraordinare s-ar putea depune 18 moțiuni de cenzură, ce țară ar mai fi aia?”, a adăugat liderul PNL.

„Le spun clar celor de la PSD: nu vă jucați cu focul, nu forțați procedura. Până nu se pronunță Curtea, demersul este neconstituțional. A nu ține cont de acest conflict și a te duce înainte fără niciun fel de noimă ar fi o nesocotire a Constituției. E o decizie pe care am luat-o în cursul zilei de azi”, a precizat Ludovic Orban.

De asemenea, acesra a precizat că sesizarea la CCR ar urma să fie depusă joi sau vineri.

Moțiunea de cenzură, intitulată „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată”, a fost citită în Parlament

Senatul şi Camera Deputaţilor au fost convocate în sesiune extraordinară comună, joi, la ora 12,00, pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiate de social-democraţi la adresa Cabinetului Orban.

Moţiunea de cenzură a fost citită, în prezenţa premierului Ludovic Orban. În plen, au fost 73 de deputaţi şi senatori din totalul de 465 de parlamentari, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.