Marcel Ciolacu: „6 lei pe zi! Aceasta este raţia impusă de Orban persoanelor de peste 75 de ani. Aţi auzit ceva mai cinic de atât?”

Publicat: 23 11. 2020, 18:13
Actualizat: 23 11. 2020, 18:15
Foto: Mediafax

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, critică demersul Guvernul de a oferi carduri pentru mese calde persoanelor de peste 75 de ani în valoare de 6 lei. „ Ludovic, tu ce mănânci de 6 lei pe zi?”

„6 lei pe zi! Aceasta este raţia impusă de Orban persoanelor de peste 75 de ani, cărora le-a dat, în bătaie de joc, carduri pentru mese calde acum, în campanie electorală! 6 lei pe zi! Doar de la restaurantele închise de acelaşi Orban! În frig, pe terase, sau on-line, de la zeci de km distanţă, pentru cei din mediul rural. Aţi auzit ceva mai cinic de atât?!”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El adaugă că, „bineînţeles, banii pe card vor veni doar după alegeri”.

„Acum, doar promisiuni… Aşa sunt folosite fondurile europene, de un guvern care şi-a făcut un titlu de glorie din a-i umili pe toţi români. Total ineficient pentru persoanele cărora li se adresează programul european, dar în folosul clientelei liberale. Ludovic, tu ce mănânci de 6 lei pe zi? A cui este firma care a tipărit cardurile? Ale cui sunt restaurantele agreate să primească acele carduri?”, conchide liderul PSD.

Anunțul pe care îl așteptau toți românii! Ludovic Orban, categoric: vaccinarea anti-Covid nu va fi obligatorie!

Premierul Ludovic Orban face anunțul pe care îl așteptau toți românii. Vaccinarea anti-Covid nu va fi obligatorie! Cu alte cuvinte, cine nu dorește, nu va fi vaccinat, spune primul-ministru, aflat în campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Orban mai apreciază că săptămâna aceasta se va elabora strategia de imunizare a populației.

Ludovic Orban: „Autorităţile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze”

Președintele PNL afirmă că „autorităţile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze”. Însă, susține Orban, „noi putem să le arătăm toate avantajele vaccinării, să încercăm să îi convingem să se vaccineze, dar nu putem obliga pe cineva să se vaccineze. Sigur că vaccinarea este cea mai bună soluţie de a nu contracta această boală. O campanie reuşită de vaccinare este cea care poate să ne conducă la revenirea la normalitate, într-un orizont de timp rezonabil”.