Marcel Ciolacu: Am devenit LUPUL de pe WALL STREET, după ce România a câștigat procesul în cazul Roșia Montană

Publicat: 18 03. 2024, 00:02
Actualizat: 18 03. 2024, 14:56

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu comentează rezultatul procesului de la Curtea de Arbitraj, de la Washington, în cazul Roșia Montană, la Digi24.

Ciolacu spune că n-a avut nicio informație oficială că țara noastră va pierde procesul și că Ministerul Finanțelor a fost instituția ce a contractat echipa de avocați.

Șeful Executivului completează că s-a pregătit până la aflarea verdictului, pentru a avea soluții, în cazul în care ar fi fost unul negativ pentru România și că n-a dormit câteva seri înainte.

Noi n-am avut nicio informație oficială. Eu nu am discutat cu avocați, mai mult, avocații nu ar fi avut dreptul să-mi dea vreo informație. Cei care au angajat avocații sunt Ministerul Finanțelor, dar eu să ajung la dvs. în emisiune, după ce n-am dormit înainte de sentință, câteva nopți, după ce am stat cu ministrul de Finanțe, după ce m-am dus la guvernatorul Băncii Naționale, după ce am vorbit cu președinții celor mai importante bănci europene, ce se întâmplă cu România dacă pierde acel proces.

Premierul spune că avocații au reușit „o minune”, motiv pentru care le-a și mulțumit, personal, la Guvern. Ciolacu răspunde și acuzațiilor opoziției, că ar fi influențat bursa, printr-o ironie: am devenit Lupul de pe Wall Street.

Au reușit o minune să câștige acest proces pentru România. Și acum eu am devenit, după ce am câștigat procesul, am devenit un fel de Lupul de pe Wall Street. Am devenit cel mai mare jucător de pe Wall Street, iar tranzacțiile au fost în jur de 2 milioane de dolari.

Prim-ministrul promite că va face publice toate documentele și le „va arăta românilor” când și cine a luat deciziile în cazul Roșia Montană.

CITEȘTE ȘI: