Marcel CIOLACU, despre „penalii” de pe listele USR: Nu avem nicio problemă cu asta, ne punem pe LISTĂ

Publicat: 24 04. 2024, 23:43
Actualizat: 24 04. 2024, 23:45

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu vorbește, la România TV, despre persoanele cu „probleme penale” de pe lista de europarlamentare a USR. Pe locul doi este fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, anchetat de DNA în Dosarul Vaccinurilor. Premierul face afirmațiile în contextul acuzațiilor de imcompatibilitate cu care s-a confruntat medicul Cătălin Cîrstoiu. 

„A dispărut 1 miliard de euro”, afirmă Ciolacu, precizând că nu cunoaște detalii despre situația vaccinurilor.

Îl văd pe Vlad Voiculescu, e pe lista de la europarlamentare. A dispărut 1 miliard de euro. Avem vaccinuri, cred că săptămânal se aruncă din ele, se casează. Mi-e și frică să-l întreb pe domnul Rafila. Ei s-au pus pe liste, cu probleme penale. (…) Apoi, a venit un anunț al Curții de Conturi că s-au furat sute de milioane de euro. Nu am mai auzit nimic de el. Nu avem nicio problemă cu asta, ne punem pe listă. În loc să văd că un om cu probleme penale e pe listă… deodată nu mai contează nimic în țara asta.

Despre procesul cu Pfizer pe tema vaccinurilor anti-COVID, premierul afirmă că se ocupă Ministerul Finanțelor.

Mă întreabă presa cum stăm cu avocații. Nu m-am întâlnit cu avocații, nici nu este atributul meu. În acest moment este atributul la Ministerul de Finanțe. Dacă cer, îmi va da o informare confidențială. Nu am cerut.

În ceea ce-l privește pe Cîrstoiu, premierul afirmă că „ANI nu a spus nimic” până acum.

CITEȘTE ȘI: