Marga, un nou atac la Băsescu: Bădărănia face gura mai slobodă

Publicat: 01 08. 2012, 17:42
Actualizat: 06 07. 2016, 02:31

Ministrul de Externe Andrei Marga a declarat miercuri, rugat să comenteze criticile pe care i le-a adus Traian Băsescu pentru „activitatea sa catastrofală”, că „incultura, bădărănia face (sic!) întotdeauna gura mai slobodă”. Catalogând nivelul culturii președintelui suspendat, ministrul de Externe a avut el însuși probleme cu acordul dintre subiect și predicat.

„Reacția mea la afirmațiile respective este simplă: incultura, bădărănia face (sic!) gura mai slobodă întotdeauna. Acesta este singurul răspuns la ce spunea cel pe care l-ați citat”, a declarat Marga, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă, date fiind relațiile dintre el și președintele suspendat, crede că va putea coabita cu Traian Băsescu în cazul în care se întoarce la Cotroceni, Andrei Marga a adăugat că persoana care a condus România în ultimii opt ani ar trebui să își asume și răspunderea pentru ea.

„Această țară a fost dusă în cea mai gravă criză din istoria ei recentă. Nu e doar o criză financiară, este și economică, și instituțională, și socială. Cine a adus-o aici ar trebui să răspundă. Se poate arăta pe documente că și criza bugetară este o criză datorată incompetenței abordării bugetului la acea dată, 2009-2010. Dar nu e ținta mea să polemizez cu cineva, ținta mea e să rezolvăm problemele”, a mai declarat ministrul Marga.