Martens: Realizarea României de a avea un loc în UE nu trebuie periclitată de niciun actor politic

Publicat: 17 10. 2012, 16:18
Actualizat: 05 10. 2018, 16:15

Președintele PPE, Wilfried Martens, a declarat că România și-a găsit locul în Europa datorită eforturilor cetățenilor români, oamenilor politici și instituțiilor, iar această realizare nu trebuie periclitată de niciun actor politic prin atacuri la adresa valorilor europene, instituțiilor democratice

„Sunt foarte fericit că suntem aici pentru a apăra valorile pe care le susținem: libertatea, democrația, statul de drept, responsabilitatea și solidaritatea. PPE nu va tolera atacuri împotriva valorilor europene, statului democratic și statului de drept. Toți actorii politici trebuie să respecte competența instituțiilor statului”, a spus liderul PPE, în intervenția sa la sesiunea de discursuri a Congresului PPE de la Palatul Parlamentului.

În context, el a citat din Mihai Eminescu dictonul „echilibrul este pentru stat, dar sănătatea este pentru ființa umană”.

De asemenea, Martens a arătat că „președintele Traian Băsescu și foștii premieri Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu au avut curajul politic, susținuți de partidele membre ale PPE, să ducă România pe cursul european și să implementeze reformele necesare pentru a fi create noi locuri de muncă”.

„Sunt convins că reformele dureroase vor avea efecte avantajoase pentru oameni, dar acest lucru se va realiza doar dacă echilibrul obținut de economia românească nu va fi pus în pericol prin măsuri populiste”, a spus Martens, adaugând că și multe alte țări europene au fost atinse de o criză economică severă în ultimii ani.