Martor în dosarul retrocedărilor. Alina Bica: „Voi chiar nu înțelegeți că-mi rup ăștia capul dacă nu e convocată comisia?”

Publicat: 20 12. 2014, 10:40

Potrivit declarației unui martor, citat în dosarul retrocedărilor care o vizează pe fosta șefă DIICOT, Alina Bica, aceasta făcea presiunea asupra conducerii ANRP pentru convocarea unei ședințe în care ar fi urmat să se rezolve anumite dosare. Potrivit Hotnews, în rechizitoriul procurorilor, martorul a povestit despre cum Alina Bica a făcut referire la o anumită Elena și un Dorin.

„Cum pot eu să mă duc la Elena și să-i spun că am pus o dezaxată la ANRP?”, ar fi spus Alina Bica, conform sursei citate, referindu-se la Dorina Danielescu, numită la conducerea ANRP cu sprijinul Elenei Udrea și Ioan Oltean.

Însă, deși numirea Dorinei Danielescu a fost una politică, aceasta nu a mai dat curs cerințelor celor care au susținut-o. În ședința pe care refuza să o convoace, cea a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD), ar fi urmat să se discute dosare „sensibile”, cu nume grele din lumea politică. Și cum șefa ANRP refuza convocarea acestei ședințe, Alina Bica i-ar fi reproșat că „vor avea de suferit grav din partea altor persoane”, numind un anumit „Dorin”. „Voi chiar nu înțelegeți că-mi rup capul ăștia dacă nu e convocată comisia?”, ar fi zis Bica.

Mai mult, potrivit rechizitoriului DNA, citat de Hotnews, se prezintă și influența pe care o avea Dorin Cocoș în cadrul ANRP. Fiul său, Alin Cocoș, aflat în relații bune cu vicepreședintele ANRP, Sergiu Diacomatu, a participat la o întâlnire în cadrul ANRP, Cocoș fiind surprins când stătea cu picioarele pe masă.

Până acum, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Alina Bica (aflată în arest preventiv), Crinuța Dumitrean (fostă șefă la ANRP) și Sergiu Diacomatu, alături de alți inculpați, aceștia fiind acuzați de prejudicierea bugetului cu peste 61 de milioane de euro pentru supraevaluarea unui teren al omului de afaceri Stelian Gheorghe.

În același dosar, procurorii DNA au cerut arestarea preventivă și a deputațlor Cătălin Teodorescu și Marko Attila.