Mazăre: Constănțenii nu-l susțin pe Antonescu la prezidențiale dacă se impun declarațiile de avere

Publicat: 30 08. 2013, 14:09
Actualizat: 30 08. 2013, 14:09

Populația Constanței, care este „libertină și liberală” nu-l va vota pe Crin Antonescu la prezidențiale dacă propunerea care impune declarațiile de avere tuturor românilor va fi menținută, a declarat, vineri, primarul Radu Mazăre.

„Asta e o chestiune foarte relativă – ANAF va sesiza…. Pe cine vrea el? Pe cine va sesiza dacă i se face o plângere cuiva, spre exemplu, dacă vecinul de apartament intră cu o plasmă în casă și-i face o plângere, ANAF e obligat să-i dea curs acestei plângeri. Am discutat chestiunea cu Ponta ieri, care mi-a spus că va fi valabilă de la o valoare în sus. Nu știu să vă spun care este valoarea veniturilor, de ordinul a o sută , o sută și ceva de mii de euro. Și atunci nu se mai adresează majorității populației. Pe mine asta m-a revoltat”, a declarat primarul Mazăre.

El a arătat că, dacă ANAF va obliga pe oricine să dea declarație de avere, populația Constanței nu-l va vota pe Crin Antonescu, un candidat la prezidențiale care susține o astfel de inițiativă.

„Noi, politicienii dăm declarații de avere mult mai complexe decât în Europa. Dar dacă Europa ne-a acuzat că suntem corupți, acuma facem de zece ori mai mult în privința asta decât fac ei. Dacă propunerea va fi pusă doar pe cinae va dori ANAF, atunci cred, așa cum cunosc eu populația libertină și liberală a Constanței, că nu va vota un președinte care susține așa ceva, ca toată populația să fie oricând la cheremul ANAF, obligată să dea declarație de avere”, a mai spus Mazăre.