Mesajul lui Băsescu pentru Vâlcov: „Fiți un ministru al bugetului României, și nu un ministru al Bugetului unor interese electorale”

Publicat: 28 08. 2014, 12:42
Actualizat: 28 08. 2014, 13:22

Învestit oficial ministru al Bugetului, senatorul PSD Darius Vâlcov a fost pus în temă de președintele Traian Băsescu, la ceremonia de depunere a jurământului, în legătură cu „câteva îngrijorări ale sale”. Traian Băsescu l-a avertizat astfel voalat pe premierul Victor Ponta, prezent azi la momentul festiv, după ce ieri și-a anulat participarea din cauza programului încărcat, asupra faptului că „speranțele celor care se gândesc la schimbarea politicii de consolidare fiscală în UE sunt deșarte”. „La ultima ședință a Consiliului European s-a stabilit că rămân integral valabile pentru toate statele UE”, a spus Băsescu, adăugând că „dezbaterea a fost provocată de reprezentanți ai unor guverne socialiste”.

Dincolo de angajamentele din Tratatul Fiscal, asumate prin ratificarea acestuia de către Parlament, președintele a enumerat, între „îngrijorări, „programele de reformă transmise de Guvern Comisiei Europene, obligațiile legate de realizarea criteriilor din Tratatul Fiscal și mă refer aici al MTO, obligațiile care revin dintr-o eventuală revotare a legii CAS,  dar și cofinanțarea fondurilor europene”. „Toate creează un sentiment al unui impas al relației între România și FMI și, implicit, cu CE și Banca Mondială. Dacă România nu-și va respecta angajamentele, riscul de derapaj economic este major. Vă rog să fiți un ministru al bugetului României și nu un ministru al Bugetului unor interese electorale”, i-a transmis Băsescu lui Vâlcov.