Mesajul lui Iohannis, pentru PSD, înainte de votarea moțiunii de cenzură

Publicat: 20 06. 2017, 21:57

Președintele a mai afirmat că România trebuie să reintre într-o zonă de stabilitate, însă a subliniat că, într-o democrație parlamentară, „viabilitatea unei majorități se testează prin vot”.

„Eu vreau să se rezolve criza în așa fel încât să terminăm repede, să reintrăm într-o zonă de stabilitate și să facem tot ce trebuie să afcem ca să ducem România înainte. (…) Situația economică foarte bună a României, faptul că suntem văzuți ca și parteneri serioși, de încredere și toate aceste lucruri în niciun caz nu trebuie să le punem sub semnul întrebării sau să dăm impresia că din cauza unor dispute în interiorul partidului majoritar România intră într-o instabilitate. Ceea ce doresc eu pentru România este o terminare urgentă a crizei și reluarea normalității. Într-o democrație parlamentară, așa cum este România, viabilitatea unei majorități se testează prin vot. Asta vom urmări mâine”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă un partid care la șase luni de la preluarea guvernării încearcă să dea jos propriul guvern poate să asigure o guvernare stabilă, președintele a replicat spunând că este”o întrebare la care fiecare român va trebui să dea singur un răspuns și să-l țină minte”.

Șeful statului a mai precizat că atunci când va desemna un nou premier va ține cont de criteriile de integritate, menționând că România are nevoie de un guvern stabil.

„Premier în România, nominalizat de mine poate să fie numai o persoană integră și nu am absolut deloc de gând să fac rabat de la criteriile pe care cred că vă amintiți încă din toamna anului trecut că le tot enunț. România are nevoie de un guvern stabil, are nevoie de un premier integru”, a mai spus Iohannis.