Mesajul scris de Klaus Iohannis în cartea de condoleanțe de la Ambasada Franței

Publicat: 08 01. 2015, 14:46
Actualizat: 31 01. 2019, 21:14

„În aceste momente de adâncă durere, doresc să transmit sincere condoleanțe și întreaga solidaritate a națiunii române, cetățenilor Republicii Franceze, afectați de acest tragic eveniment. Sunt alături de familiile îndoliate și de familiile celor răniți și le asigur de profunda mea compasiune. România condamnă ferm acest act terorist și rămâne solidară cu înteaga comunitate internațională, în lupta împotriva acestor acte crude, lipsite de orice rațiune”, este mesajul președintelui Klaus Iohannis, din cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Franței.

Șeful statului a fost întâmpinat de ambasadorul Franței la București, François Saint-Paul, și după ce a semnat în Cartea de condoleanțe, a intrat în sediul Ambasadei, unde a stat aproximativ zece minute. Președintele nu a dorit să facă declarații presei.

Douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmați cu arme automate și lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicației, Stéphane Charbonnier (Charb), și alți trei cunoscuți caricaturiști – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) și Georges Wolinski (Wolinski).