Ministerul de Finanțe îi răspunde lui Dragnea. Motivul pentru care Viorel Ștefan a lipsit la votul pe Legea salarizării

Publicat: 07 06. 2017, 16:53
Actualizat: 07 06. 2017, 20:10

„Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice, semnează miercuri, la Paris, Convenția Multilaterală pentru implementarea în cadrul tratatelor fiscale a măsurilor legate de prevenirea erodării bazei impozabile și a transferului profiturilor (BEPS), care include 15 acțiuni de combatere a evaziunii fiscale. România a aprobat anul trecut aderarea la Forumul de implementare a Proiectului BEPS, alăturându-se țărilor și jurisdicțiilor, care cooperează cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și cu membrii G20 la dezvoltarea standardelor acestuia. Astfel, țara noastră va implementa rapid, coordonat și consistent măsurile planului BEPS în cadrul tratatelor fiscale în vigoare, fără a mai fi nevoie de negocierea bilaterală a fiecărui tratat fiscal în parte”, se arată și într-un comunicat al Ministerului de Finanțe.

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a criticat, miercuri, de la tribuna Camerei Deputaților, pe premierul Sorin Grindeanu și ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, pentru că au absentat de la dezbaterea și votul Legii salarizării.

„Da, într-adevăr, este o problemă că azi ministrul de Finanțe (Viorel Ștefan, n.r.) nu a venit în Parlament să susțină legea, cu toate că avea timp. Am puterea politică să-mi asum acest lucru și să îmi cer scuze, ca președinte al PSD, că un membru al Guvernului care trebuia să vină astăzi nu a venit”, a spus Dragnea.

„N-a fost o poziție foarte confortabilă pentru mine și pentru colegii mei faptul că ministrul de Finanțe azi nu a fost prezent să spună ceea ce nouă ne-a spus în permanență, și anume faptul că această lege este sustenabilă. Eu, personal, nu am nevoie de această garanție pentru că noi nu am făcut legea în parcul Cișmigiu și acum încercăm să căutăm bani”, a spus Dragnea