VIDEO | Ministerul Finanțelor pregătește o rectificare de „infarct”. Sorin Grindeanu cere 16 miliarde lei, în plus

Publicat: 09 08. 2023, 17:12
Actualizat: 09 08. 2023, 17:14

This browser does not support the video element.

Ministerul Finanțelor Publice face proiecții în pregătirea primei rectificări bugetare din acest an. Rectificarea va fi făcută în luna septembrie, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, pe 2 august. Lucian Bode a transmis, miercuri, că ordonanța privind rectificarea bugetară va fi gata la sfârșitul acestei luni. 

Durează mai mult decât și-ar fi dorit coaliția pentru că vor să vină cu o „proiecție foarte clară până la sfârșitul anului”, conform declarațiilor lui Lucian Bode.

În acest moment, ministerele lucrează la conturarea sumelor pe care le vor cere în plus Ministerului de Finanțe.

Grindeanu: Am crezut că domnul Boloș face infarct

Transporturile mai au nevoie de încă 16 miliarde lei, a anunțat ministrul Sorin Grindeanu. Asta l-a pus în încurcătură pe șeful Finanțelor, Marcel Boloș.

Eu am cerut 16 miliarde, a crezut domnul Boloș, am crezut că face infarct, a spus, miercuri, Sorin Grindeanu.

Ministerul Transporturilor a primit 23,3 miliarde lei, prin legea bugetului de stat pe 2023, cu 16,6% mai mult decât în anul precedent.

Și ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a declarat pentru Gândul, că va cere bani la rectificare, pentru o serie de programe. Deocamdată, Ministerul Dezvotării nu a avansat nicio sumă către Finanțe.

Sper să beneficiem de înțelegerea Ministerului Finanțelor și al Guvernului României pentru a putea acoperi toate facturile care vor veni în cea de-a doua jumătate a anului, pe care în prezent nu mai avem resurse bugetare pentru a le putea susține, a spus Adrian Veștea.

Ministerul Dezvoltării a primit în decembrie 12,6 miliarde lei, cu 31,3% mai mulți bani decât anul trecut.

Cea mai mare alocare bugetară, pe anul 2023, o are Ministerul Apărării, 35,2 miliarde lei, o sumă dublă față de anul precedent.