Ministrul Administrației vrea să modifice Legea Administrației- CE NOI ATRIBUȚII AR PUTEA AVEA PRIMARII

Redactor:
Gândul
Ministrul Administrației vrea să modifice Legea Administrației- CE NOI ATRIBUȚII AR PUTEA AVEA PRIMARII
Ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, a spus că, în zilele următoare, va înainta Guvernului un proiect de modificare a Legii administrației publice locale, privind statutul primarului

Ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, a spus că,în zilele următoare, va înainta Guvernului un proiect de modificarea Legii administrației publice locale, privind statutul primarului,în urma căruia primarii vor putea să conducă ședințele de consiliulocal și vor avea „drept de vot”.

Traian Igaș a declarat, sâmbătă, la Olănești (Vâlcea), la oîntâlnire cu prefecții, că învestirea consilierilor, atât laînceputul mandatului, cât și pe parcursul acestuia, atunci când sevacantează un post, să fie realizată „prin hotărâre judecătorească,și nu prin votul consilierilor locali”, transmite corespondentulMEDIAFAX.

„În zilele următoare, încercăm să înaintăm Guvernului un proiectde modificare a 215/2001, privind statutul primarului, în primulrând. Dorim să introducem și pentru primari același sistem pe careîl regăsim la nivelul președinților consiliilor județene și anumesă dăm posibilitatea primarilor să conducă ședințele de consiliulocal și, în același timp, să aibă și drept de vot. De asemenea,investirea consilierilor, atât la începutul mandatului, cât și peparcursul mandatului, atunci când se vacantează un post, să fiefăcută prin hotărâre judecătorească, și nu prin votul consilierilorlocali. Vor fi evitate astfel blocajele, mai ales în cazurile încare urmează să fie ocupat un post vacantat în rândul consilierilorlocali”, a spus Traian Igaș.

Ministrul a afirmat că MAI va propune Guvernului și modificărila Legea 340/2004, privind prefectura, una dintre acestea vizândreintroducerea funcției de secretar general al acesteiinstituții.

De asemenea, Traian Igaș, a spus că se vor elimina „anumiteposturi de poliție locală”, întrucât România are mai mulțipolițiști decât statele comunitare și a precizat că, în acest an,va fi „actualizat” statutul polițistului.

„În statele comunitare avem un număr de 300 de polițiști la 100de mii de locuitori, în România avem 400 însă. Și aici nu iau încalcul poliția locală, care și ea are un efectiv destul deimportant. Mai mult, suntem singura țară din UE care are posturi depoliție în fiecare comunitate locală și nu toate s-au dovediteficiente. Astfel, vor urma restructurări la acest capitol, vomintensifica patrulele mixte poliție plus jandarmi, se vor eliminaanumite posturi de poliție locală. În acest an, va fi actualizat șiîmbunătățit statutul polițistului”, a precizat Traian Igaș.

Departamentul Corespondenți,[email protected]

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide