Ministrul Cepoi la mâna lui Ponta, PNL îl susține pe ministru. Rușanu: Va rămâne ministrul sănătății, există prezumția de nevinovăție

Publicat: 25 09. 2012, 18:46
Actualizat: 19 07. 2016, 20:12

Premierul Victor Ponta a declarat, la finalul ședinței USL, că urmează să aibă o discuție cu ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, pentru a vedea dacă acesta mai rămâne în Guvern după ce ANI l-a acuzat de deturnare de fonduri europene.

„O să discut cu domnia sa și o să luăm împreună o decizie, dar nu știu mai multe detalii. Domnia sa nu este membru de partid, a fost secretar de stat și eu l-am solicitat să rămână pentru a finaliza draftul de lege a sănătății. Dacă nu mai poate să o facă în continuare nu este nicio problemă. O să discut cu sa, domnia sa a avut un mandat clar și l-a îndeplinit bine până acum. Dacă în 2009 sau 2010 a făcut ceva va răspunde pentru asta”, a spus Victor Ponta.

Vicepreședintele PNL, Dan Radu Rușanu, a declarat, pentru gândul, că Vasile Cepoi va rămâne ministrul Sănătății, deoarece se aplică prezumția de nevinovăție. „Nu putem să-l schimbăm acum pentru fiecare acuzație. Instanța va fi cea care va stabili dacă e vinovat sau nu”, a adăugat liberalul.