Ministrul de Interne, avertisment pentru prefecți: Spuneți cât mai repede care doriți să vă asumați o poziție politică, să găsim înlocuitor

Publicat: 14 09. 2016, 17:43
Actualizat: 27 02. 2017, 22:50

„Nu am nici un motiv să mă îndoiesc de experiența și capacitatea dumneavoastră de a gestiona acest proces electoral. Cu toții aveți sprijinul meu și al conducerii MAI, însă nu veți avea nicio înțelegere din partea mea în ceea ce privește lipsa de echidistanță. Plecăm de la un capital de încredere de 100%, dar îmi va fi dificil să îmi mențin încrederea dacă veți avea vreo implicare politică. Cei care intenționați să vă asumați o poziție politică vă rog să ne spuneți asta cât mai repede, pentru a găsi un înlocuitor în județ”, a transmis prefecților, ministrul Afacerilor Interne.

Ioan-Dragoș Tudorache, a condus, miercuri, prima întrunire a Comisiei Tehnice Centrale de organizare a alegerilor, ședința având loc în sistem videoconferință cu prefecții.

În cadrul ședinței, care marchează începutul pregătirilor pentru organizarea alegerilor din 11 decembrie 2016, s-au trecut în revistă și o serie de măsuri organizatorice. Ministrul afacerilor interne le-a solicitat prefecților urgentarea întocmirii caietelor de sarcini pentru a putea tipări apoi buletinele de vot. Aceste caiete de sarcini trebuie să conțină specificații tehnice clare referitoare la condițiile de calitate a hârtiei și cernelii cu care vor fi imprimate buletinele de vot. Totodată, în cadrul ședinței s-a solicitat Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, care pune la dispoziție hârtia pentru tipărirea buletinelor, să se asigure că aceasta este de calitate și că nu sunt diferențe între loturile care vor fi trimise în teritoriu.

La finalul întâlnirii, ministrul Afacerilor Interne le-a solicitat tuturor celor implicați în organizarea alegerilor să respecte termenele prevăzute în calendarul aprobat prin hotărâre de guvern referitoare la organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților.

La prima ședință a Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor au fost prezenți, printre alții, reprezentanți ai Serviciul de Telecomunicații Speciale, ai Autorității Electorale Permanente, ai Secretariatului General al Guvernului, ai Ministerul Afacerilor Externe și ai Ministerului Finanțelor Publice.