Ministrul Finanțelor: Integrarea statelor din Balcanii de Vest, necesară pentru stabilitatea în Estul Europei

Publicat: 08 10. 2019, 12:45

„Aș vrea să subliniez că integrarea statelor din Balcanii de Vest este o condiție obligatorie și necesară pentru asigurarea stabilității îna ceastă parte a Europei. De asemenea, ar trebui să spun că pentru oamenii din această regiune mobilitatea este o reparație istorică și Europa nu se poate face că nu cunoaște sau că nu vede că în acest spațiu oamnii nu pot fi despărțiți de granițe”, a declarat ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, marți, în cadrul Forumului Național.

Președintele executiv al PSD, a amintit că România, în perioada deținerii Președinției Consiliului UE, a promovat integrarea europeană a Balcanilor de Vest. Ministrul de Finanțe și-a exprimat convingrea că aceasta promovare va fi continuată de Președinția Croației din 2020.

„Pe toată perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, România a promovat tema iintegrării europene a Balcanilor de Vest, continuând și o poltică avansată și de Bulgaria în 2012 și care sunt convins că va fi dezvoltată și de președinția Croației în primul semestru al anului viitor”, a completat Teodorovici.

Forumul Regional organizat de PSD pe tema „Integrarea Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană” are loc, marți, la Parlament. La eveniment participă Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, secretarul general al PSD Mihai Fifor, precum și liderul PES Sergei Stanishev.