Ministrul Justiției: Există o tentație a Puterii de a se extinde

Publicat: 14 06. 2018, 19:51

„Este o problemă foarte importantă care trebuie dezbătută și pregătită în prealabil. Astăzi (joi -n.r.) s-a suplimentat ordinea de zi, fără să fi primit materialele în prealabil pe baza cărora să ne putem exprima. Eu am opinat că sunt, cele două probleme, cele mai importante de pe ordinea de zi, dar adăugate pe lista suplimentară și ele trebuiesc analizate, dezbătute riguros, cu argumente, contra – argumente. Problema este una de fond. Este până la urmă o problemă de delimitare a puterilor statului, trebuie să vedem și într-o parte și în alta, dacă discutăm de echilibrul celor trei puteri, să nu discutăm numai dintr-o anumită perspectivă. Să discutăm dacă nu cumva din fiecare, și asta e o realitate, există o tentație a Puterii, indiscutabilă, o tentație a Puterii de a se extinde. Uitați-vă la conflictele juridice de natură constituțională cu care a fost sesizată Curtea. De fiecare dată, o putere a sesizat, a reclamat, că cealaltă putere, celelalte oputeri a intrat/au intrat în zona ei de competență”, a declarat Tudorel Toader, fiind întrebat dacă este îngrijorat de declarațiile unor politicieni.

Ministrul Justiției a anunțat că este nevoie de o discuție riguroasă, aplicată la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii pe această temă.

„Prin urmare, am propus CSM-ului, mă bucur că s-a votat și s-a aprobat, ca să se distzribuie materialele, cum este necesar, ca să avem un timp de reflecție, un timp în care să notăm și să venim cu contra-argumente. Am primit deja materialele, mă aștept ca într-un termen relativ scurt, să se convoace o ședință de CSM, să discutăm riguros , aplicat, dacă și cine a greșit”, a completat ministrul.