Momentul în care Grindeanu și-a dat seama că nu mai este membru PSD: Îndeplinesc criteriile pentru conducerea ANCOM. VIDEO

Publicat: 24 10. 2017, 18:14

This browser does not support the video element.

„Să știți că statutul meu în acest moment este apolitic. Nu sunt membru de partid, așa că îndeplinesc unul dintre criterii. Știți foarte bine de ce, fiind exclus în urmă cu vreo patru luni (…) Cred că toată țara știe acest lucru”, a declarat Sorin Grindeanu la audierea sa de către Comisia economică a Senatului și Comisia pentru tehnologia informației a Camerei Deputaților.

La începutul ședinței, senatorul PNL Daniel Zamfir a cerut comisiilor reunite să respingă propunerea încă dinaintea audierii lui Grindeanu. „Când ați fost demis din functia de prim-ministru la inițiativa PSD s-a spus atunci că sunteți manevrat de niște forțe obscure. De asemenea, dumneavoastră ați spus despre președintele partidului că joacă tenis cu sistemul, că a pupat ghipsul sistemului și așa mai departe. Din punctul meu de vedere, în această situație cred că nu puteți ocupa această funcție, indiferent că ați avut dumneavoastră dreptate sau președintele partidului. Funcția de președinte ANCOM este o funcție extrem de importantă, ori dacă dvs. sunteți manevrat de forțe obscure, este o situație extrem de gravă”, a declarat Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice din Senat.

Cererea lui Zamfir a fost respinsă, iar apoi Grindeanu și-a prezentat parcursul profesional. „Nu am niciun fel de teamă și nu am cu ce a mă ascunde și nu am de ce să-mi fie rușine”, a precizat Grindeanu, referindu-se la spusele lui Zamfir.

Grindeanu a mai afirmat că Adrian Diță, care a demisionat din funcția de președinte al ANCOM, „a ales decizia corectă, aceea de a demisiona, neexistând o procedură legală pentru a fi demis”. „Una din cauzele pentru care a răvășit această instituție a fost îndepărtarea a peste 30 de specialiști”, a comentat. fostul premier.

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, pe 28 iulie, agenției MEDIAFAX că a trimis PSD contestația la excluderea sa din formațiunea social-democrată, exprimându-și speranța că aceasta va fi soluționată atât „în litera cât și în spiritul” statutului partidului. „Motivația din contestare nu este doar în litera, ci și în spiritul statutului și mă aștept să fie soluționată în acest sens”, a spus fostul premier Grindeanu.

„Nu pot să trădez încrederea oamenilor din Timiș care m-au votat și susținut președinte de filială. Am recurs la contestație la semnalele lor și ca urmare a întâlnirilor din această săptămână. Sper că reprezentanții Bucureștiului au înțeles dorința filialei PSD Timiș, care în cvasiunanimitate a decis să mă susțină și să susțină acest demers”, a mai spus pentru MEDIAFAX fostul premier.

Întrebat dacă se așteaptă la o soluționare rapidă și corectă a contestației, Grindeanu a spus: „Vom vedea cum și când”. El nu s-a pronunțat și în privința unui eventual apel la justiție, dacă nu va avea câștig de cauză în forul de arbitraj al partidului.

Fostul premier a mai spus ca a trimis contestația atât prin e-mail, cât și prin serviciul poștal clasic, „cu confirmare de primire”.

Până acum, Comisia de etică a PSD nu s-a pronunțat în privința contestației depuse de către Sorin Grindeanu.