Mona Pivniceru, undă verde pentru Curtea Constituțională

Publicat: 26 03. 2013, 12:02
Actualizat: 14 08. 2015, 11:06

Senatorii au fost marți de acord cu numirea Monei Pivniceru ca Judecător la Curtea Constituțională, aceasta obținând votul  a 99 dintre parlamentari, în vreme ce 33 au votat împotrivă, iar trei s-au abținut.

Anterior, Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, marți dimineață, numirea Monei Pivniceru într-un post de judecător la Curtea Constituțională din partea acestui for legislativ, decizia finală urmând să fie luată de plenul Senatului prin vot.

Comisia juridică a audiat candidații pentru postul de judecător la Curtea Constituțională din partea Senatului, respectiv pe Mona Pivniceru la propunerea USL, Gheorghe Iancu la propunerea PDL și Florentiva Jipa la propunerea PPDD.

Președintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu, a declarat că în urma verificării documentelor depuse de cei trei candidați toți îndeplinesc condiția de vechime de 18 ani în materie juridică.

În urma votului membrilor Comisiei juridice, Pivniceru a obținut 8 voturi favorabile, în timp ce Iancu obținut două voturi, iar Jipa un vot.