Monica Iacob Ridzi și-a dat demisia din PDL. Blaga: Ridzi voia să candideze, însă nu se poate, e trimisă în judecată

Publicat: 19 09. 2012, 13:24
Actualizat: 02 02. 2019, 23:14

Monica Iacob Ridzi și-a înaintat, miercuri dimineață, demisia din PDL și din grupul parlamentar democrat-liberal urmând să activeze ca parlamentar independent până la finalul mandatului, ea afirmând că PDL a devenit „un partid al dublei măsuri”.

Demisia a fost înaintată de Monica Iacob Ridzi lui Vasile Blaga.

„La sfârștul acestei săptămâni voi face o conferință de presă la Petroșani pentru că doresc să anunț colegiul și locuitorii din colegiu care m-au ales motivele acestei demisii”, a declarat Monica Iocob Ridzi.

Ridzi a mai precizat că în acest moment PDL a devenit „un partid al dublei măsuri”, sugerând că în cazul său atitudinea partidului a fost dură, în timp ce în stiuații mai grave a dovedit toleranță.

Ea a mulțumit colegilor care i-au rămas aproape.

Blaga: Doamna Ridzi este trimisă în judecată și asta înseamnă cu nu mai poate candida

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Monica Ioacob Ridzi nu mai putea candida pe listele partidului deoarece este trimisă în judecată și nu mai respectă astfel criteriile Comisiei de etică ale alianței de centru-dreapta.

Blaga a precizat că a avut o discuție, miercuri dimineață, cu Monica Iacob Ridzi.

„Am avut o discuție azi dimineață cu doamna deputat și i-am spus că noi respectăm criterii de integritate așa cum au fost formulate de Comisia de etică a coaliției, pentru că ele, de altfel, sunt prinse în codul etic al PDL. Doamna Ridzi este trimisă în judecată și asta înseamnă cu nu mai poate candida, pentru că ăsta este din punctele codului etic. Doamna Ridzi și-a exprimat intenția de a mai candida”, a explicat Vasile Blaga.

El a mai spus că demisia Monicăi Iacob Ridzi din PDL „este unilaterală”.