Moțiune de cenzură: Ședința Birourilor permanente reunite, amânată pentru luni

Publicat: 04 09. 2021, 13:58
Sursa foto: Shutterstock

Ședința Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului a fost suspendată, din lipsă de cvorum.

Ședința, în care ar fi trebuit stabilit calendarul dezbaterii moțiunii de cenzură depuse vineri noaptea de AUR și USR-PLUS, a fost amânată pentru luni, informează site-ul agenției Agerpres.

Inițial, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului fuseseră convocate vineri, la ora 23:00, dar ședința nu s-a putut desfășura din lipsă de cvorum, motiv pentru care a fost amânată pentru sâmbătă.

Ședința, reprogramată pentru luni

Birourile reunite se vor reuni din nou, luni, de la ora 12:00.

„Nu a existat cvorum din nou. Au fost prezenţi 6 membri ai Biroului Permanent de la Senat şi 6 membri de la Camera Deputaţilor. Deci, 12. Cvorumul necesar pentrru sedinţă este de 14 membri. Am convocat o nouă reuniune a Birourilor Permanente reunite pentru ziua de luni, la orele 12,00”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, într-o declaraţie de presă susţinută la Alba Iulia.

Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

Potrivit regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, care poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.