VIDEO | Dacian Cioloş: Am încercat să discutăm cu președintele Iohannis, dar nu s-a putut

Publicat: 03/09/2021, 21:56
Actualizat: 03/09/2021, 23:17

Co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat că a încercat  de mai multe ori să ia legătura cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre criza politică privocată de premierul Florin Cîțu, odată cu revocarea ministrului Stelian Ion, însă acest lucru nu a fost posibil. Klaus Iohannis i-ar transmis că ar fi fost mai bine să îl contacteze înainte de a se fi declanşat criza din coaliţie.

„Am încercat să discutăm, dar nu s-a putut. I-am trimis un mesaj în care l-am rugat să ne întâlnim şi a spus că era bine să ne fi întâlnit înainte de a se declanşa criza. Eu ştiu că înainte, în ziua în care a apărut această situaţie, dimineaţa am convenit cu colegul Dan Barna să îl contacteze şi să încercăm să avem o discuţie cu preşedintele şi înţeleg că nu primise răspuns”, a declarat Dacian Cioloş, la Digi 24, vineri seara.
Cioloş a precizat că aşteaptă și o mediere din partea preşedintelui , însă deja a fost depusă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, întrucât acesta nu mai prezintă încredere pentru USR PLUS. Acesta susține că formațiunea pe care o prezidează împreună cu Dan Barna dorește să continue la guvernare împreună cu PNL și UDMR, dar fară actualul premier.
„Evident că e binevenită în orice moment. Acum noi am depus moţiunea de cenzură. Noi am fi vrut să discutăm înainte de asta, să vedem formula în care putem merge înainte cu un alt premier pentru că, din păcate, Florin Cîţu nu mai prezintă încredere pentru noi. Noi am avut o discuţie cu Biroul Naţional al USR PLUS, astăzi am avut o întâlnire cu Comitetul politic şi decizia e una formală. Vrem să continuăm în această coaliţie, dar nu putem continua cu un premier care nu încearcă să ne adune la aceeaşi masă, ci îşi foloseşte prerogativele în mod discreţionar, ca să îşi impună proiecte care lui i se par importante în campania internă”, a susţinut Cioloş.