Motivul pentru care Klaus Iohannis nu a fost amendat la Congresul PNL, pentru nepurtarea măștii: „Agentul nu a constatat prin propriile simțuri săvârșirea unei fapte de natură contravențională”

Publicat: 15 11. 2021, 22:45
Ludovic Orban, președintele Klaus Iohannis și Florin Cîțu, la Congresul PNL de la Romexpo, 25 septembrie 2021. Foto: Gândul - Alexandra Pandrea

Președintele Klaus Iohannis nu va fi amendat pentru că nu a purtat mască în timpul Congresului PNL organizat la Romexpo, în 25 septembrie, anunță Poliția Sectorului 1, Secția 2 Poliție, într-un răspuns transmis sibianului care l-a reclamat pe președinte, relatează Turnul Sfatului.

Motivul: agentul constatator nu l-a simțit pe președinte încălcând legea „prin propriile simțuri”.

„Pentru punerea în aplicare a prevederilor O.G. nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, organele de poliție care au calitatea de agent constatator pot încheia un proces-verbal de constatare a contravenției atunci când aceștia constată prin propriile simțuri săvârșirea unei fapte de natură contravențională”, se arată în răspunsul primit de sibian.

Ulterior, președintele a realizat că nu poartă mască de protecție și a remediat problema, primind una de la staff-ul său.

În legătură cu faptul că președintele Iohannis nu a purtat mască nici în Sibiu, în 10 octombrie, atunci când a vizitat Biserica Evanghelică din Piața Huet, sibianul a fost îndrumat către polițiștii sibieni.

Sibianul este contrariat de decizia polițiștilor, mai ales că încă de la bun început și-a bazat reclamația pe precedentul Ralucăi Turcan, amendată pentru că nu purtat mască, la sfârșitul lunii martie.