• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Necunoscutul Mihail Dumitru are o satisfacție după demitere: „Sunt pentru prima oară vedetă, nu? Asta îmi va lua calificativul de invizibil”

Necunoscutul Mihail Dumitru are o satisfacție după demitere: „Sunt pentru prima oară vedetă, nu? Asta îmi va lua calificativul de invizibil”
„Sunt vedetă astăzi. Sunt pentru prima oară vedetă, nu? Asta îmi va lua calificativul de invizibil", răspunde răzând abia remaniatul ministru al Agriculturii Mihail Dumitru.

„Sunt vedetă astăzi. Sunt pentru prima oară vedetă, nu? Asta îmiva lua calificativul de invizibil”, răspunde răzând abia remaniatulministru al Agriculturii Mihail Dumitru. Recunoaște că ziua l-aobosit, dar este dispus să vorbească, pe scurt, despre experiențasa ca membru al Cabinetului Boc și despre figurile centrale alescenei politice: președintele și premierul.

Emil Boc i s-a părut, spune Dumitru, „un om corect” care „aîncercat să trateze fiecare membru al Cabinetului echidistant șicorect”. Nu vrea însă să-l caracterizeze pe șeful statului. Semulțumește să ne spună că a avut doat o relație strictinstituțională pe care ar creiona-o drept una „corectă și sinceră”.Lasă de înțeles că nu vrea să comenteze mai mult, mai ales că, dupăcâte ne povestește, nici nu a reușit să lege vreo relație deprietenie cu foștii colegi de Cabinet. Relații apropiate a avutzcumai mulți miniștrii, dar nu și prietenii. „Eu, în primul rând, m-amînțeles foarte bine cu domnul Vlădescu”, a spus, pentru Gândul,Mihail Dumitru. Încotro se îndreaptă și ce perspective are? Fostulșef de la Agricultură e timid în declarații.

„Aș vrea să nu discut despre familia mea și despre viața meaprivată. Da, este foarte greu. Este un moment cu o încărcăturăemoțională maximă, cu decizii foarte importante pe care nu letrăiești ușor”, ne explică Dumitru, admițând că, pentru moment, nuare vreo deschidere pentru preluarea unui post de specialist lavreo instituție europeană, așa cum s-a tot vehiculat.

• Ce își reproșează caministru, ce ar mai fi putut să realizeze în cele 9 luni de mandat?”Un optimism prea mare. Atât. Optimism cu situația generală și cuceea ce eu am crezut că pot să fac”, mărturisește Mihail Dumitru.Lucrurile ar fi putut să meargă mult mai repede, dar s-a lovit dediverse „obstacole de natură birocratică, de sistem legislativ,administrativ” și, sigur, „fără îndoială” de piedici politice, îșiîncheie „testamentul ministerial” fostul șef de la Agricultură.

Citește și:

Oamenii lui Băsescu au cerutdemisia întregului Cabinet Boc. Premierul a răspuns că e dispus săplece. Grupurile parlamentare ale PDL au aprobat remanierea -ULTIMA ORĂ

Bocle-a dat chestionare parlamentarilor PDL: Pe cine să dau afară?Este luată în calcul și o restructurare deguvern

Deunde strânge Băsescu pitici, ca să-și facă un nou partid.Hrebenciuc: „Din disperare, ar putea sparge PDL, cu Elena Udrea,Albă ca Zăpada”

MarkoBela: Nu se pune problema remanierii miniștrilor UDMR. Boc nu ne-acerut vreun nume spre remaniere și ne va informa în legătură cuminiștrii PDL

Înlocuitorul luiVlădescu ar putea fi Ion Ariton, deputat de Sibiu și apropiat allui Vasile Blaga – surse PDL pentru Gândul. ULTIMAORĂ

Valeriu Tabără: Mi s-apropus postul de ministru al Agriculturii, dar decizia va aparținepartidului

Întâlnire decisivăBăsescu – Boc ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ. Vlădescu, pe lista deremaniere. Președintele, după ce a fost sfidat pe toată linia: „Deacum încolo, faceți ce vreți”

ElenaUdrea a votat pentru plecarea lui Boc de la Guvern, împreună cu totCabinetul. Cum a reușit premierul să stingă revoluția și să impunăremanierea mică EXCLUSIV

COMENTARIU LIVE – Rodica Ciobanu:Premierul sado-maso

Listade remaniați cu care a intrat Boc în ședința PDL: Videanu,Berceanu, Vlădescu, Șeitan, Dumitru și Sandu. Vezi aici care suntpropunerile de înlocuitori. EXCLUSIV

Premierul Boc a intrat la ședințaliderilor PDL cu propunere pentru ministerul Muncii – Ioan NeluBotiș și la Finanțe – Ion Ariton

Inchide