Nicolae Bacalbașa, SUSPENDAT șase luni din PSD, după intervenția suburbană din Parlament

Publicat: 10 05. 2017, 14:05
Actualizat: 10 05. 2017, 17:40

This browser does not support the video element.

Deputații Nicolae Bacalbașa (PSD) și Corneliu Bichineț (PMP) au susținut, marți, la tribuna Parlamentului, în plenul comun, discursuri în care au folosit gesturi și cuvinte obscene, jigniri triviale și acuze reciproce. Ședința de plen a fost suspendată, după ce, în urma limbajului folosit de deputatul PSD la adresa Ralucăi Turcan, pe care a numit-o „Gurgan sau Curcan”, parlamentarii USR și cei de la PNL au ieșit din sală. 

Bacalbașa a fost cel care a dat tonul jignirilor, el luând cuvântul după Bichineț: „Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri și discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul!”, și-a început discursul Bacalbașa.

El a continuat cu jigniri directe la adresa președintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, căreia i-a pocit numele.

„Eu sunt fracțiunea care nu-și ține gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de amenințările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzați, sunt bătrân”, a spus Bacalbașa.

În acest moment, președintele de ședință, social-democratul Gabriel Vlase, i-a solicitat lui Bacalbașa să încheie discursul și a făcut apel repetat la acesta să plece la locul său, în sală.

Pe de altă parte, parlamentarii din sală au vociferat și au bătut cu palmele în pipitre.

„Dă cu ‘labele’, vezi că faci fractură, vezi domnișoară că faci fractură și pe urmă nu mai poți să …votezi”, a spus Bacalbașa de la tribuna Parlamentului, făcând totodată un gest obscen cu mâna dreaptă ridicată în sus și pendulând antebrațul.

În acest moment, președintele de ședință i-a închis microfonul lui Bacalbașa.

Deputatul PMP Corneliu Bichineț a solicitat un drept la replică, pe care l-a utilizat pentru a folosi alte cuvinte triviale și a-l jigni pe antevorbitorul său: „Ați trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin județul Vaslui și nu v-a stricat nimeni rozeta”, i s-a adresat el lui Bacalbașa.