Nicolae Ciucă, despre listele PSD-PNL pentru europarlamentare: Liderii europeni au înțeles demersul nostru. Poate fi o formulă care să funcţioneze

Publicat: 05 03. 2024, 15:39
Actualizat: 05 03. 2024, 15:42

This browser does not support the video element.

Preşedintele PPE, Manfred Weber, dar şi ceilalţi lideri europeni au înţeles demersul de a avea liste comune PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, a declarat liderul liberal, Nicolae Ciucă, într-o conferință de presă comună cu șeful PPE, la București.

Președintele PNL a menționat că alianța cu PSD „poate fi o formulă care să funcţioneze”.

Am discutat cu Manfred Weber situaţia politică din România. Am discutat despre modul în care această coaliţie politică a reuşit să guverneze ţara de la sfârşitul anului 2021 şi până în prezent. Am discutat despre această nevoie de asumare a responsabilităţii între două partide din familii politice diferite. Pot să vă spun că sunt ţări care au încercat să urmeze modelul nostru, a transmis Nicolae Ciucă.

Liderul liberal a declarat că şi la nivelul Parlamentului European majoritatea este creată de PPE împreună cu socialiştii şi Renew.

De altfel, la nivelul Parlamentului European, majoritatea este creată de către PPE împreună cu S&D, cu Renew. Avem, nevoie în acest context în care populiştii şi extremiştii au avut o creştere semnificativă, să putem să generăm şi să recâştigăm încrederea cetăţenilor pentru tot ceea ce înseamnă politica de centru, pentru că centru-dreapta a demonstrat de fiecare dată, prin politiciile sale că nu a urmărit altceva decât dezvoltare şi prosperitate, a mai spus Ciucă.

CITEȘTE ȘI:

Manfred Weber pregătește Congresul PPE cu Nicolae Ciucă / Weber: Mă simt acasă aici, la București, la sediul PNL

Manfred Weber promovează Congresul PPE, de la București / Nicolae Ciucă: Bucureștiul devine centrul politic al Europei!