Nicolae Ciucă, discuții cu premierul Republicii Cehe / „Țările noastre vor da pe 9 iunie TESTUL alegerilor europarlamentare”

Publicat: 04 04. 2024, 18:53
Actualizat: 04 04. 2024, 18:53

În vizita de două zile, pe care o efectuează în Republica Cehă, președintele Senatului a avut o întrevedere cu premierul Petr Fiala.

Cei doi oficiali au discutat despre întărirea cooperării dintre cele două state și modalități prin care putem face față complicațiilor geopolitice și economice care afectează întreg continentul, transmite Ciucă.

În asemenea perioade, este foarte importantă solidaritatea între statele partenere în cadrul Uniunii Europene, pentru că doar împreună avem forța de a depăși cele mai dificile provocări, afirmă șeful Senatului.

Liderul PNL mai spune că, în contextul „testului” de la alegerile europarlamentare, acesta este momentul în care forțele democratice trebuie să rămână fidele valorilor occidentale.

Țările noastre vor da pe 9 iunie testul alegerilor europarlamentare. Premierul ceh și cu mine apreciem că acesta este momentul în care forțele democratice trebuie să afirme cu tărie angajamentul față de valorile occidentale.

Șeful Senatului completează că i-a mulțumit premierului de la Praga pentru sprijinul pe care țara sa îl acordă României în favoarea admiterii noastre depline în Spațiul Schengen și în cadrul procesului de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

CITEȘTE ȘI: