Nicușor Dan dă asigurări: USR nu face alianțe nici înainte, nici după alegeri

Publicat: 17 11. 2016, 14:05

„Uniunea Salvați România nu face alianțe cu nimeni nici înainte, nici după alegeri, nu dă cec în alb niciunui partid politic din România, chiar dacă acel partid susține Guvernul Cioloș. Toate partidele politice vechi sunt responsabile de modul în care a fost tratată România în ultimii 26 de ani”, a declarat președintele USR, Nicușor Dan.

Acesta a adăugat că USR va susține un guvern Cioloș, dar nu „negociind cu alte partide care vor susține același guvern”.

„Nu vom intra în tipul acela de negociere în care împărțim toate pozițiile și nu ne pasă ce fac ceilalți cu ministerele, dimpotrivă, nu solicităm pentru USR poziții de miniștri, în schimb, o să avem un cuvânt de spus asupra programului și a termenelor de realizare a programului de guvernare și o să avem un cuvânt de spus asupra pozițiilor de miniștri.”, a afirmat liderul USR.

Potrivit lui Nicușor Dan, USR „își permite să pună condiții”, prin faptul că „nu depinde de rețele de influență și de baroni locali”.

Președintele USR Nicușor Dan se află joi în Arad pentru a se întâlni cu candidații USR Arad la alegerile parlamentare și cu arădenii.