Noul guvern a primit votul de învestitură al Parlamentului / Orban: Vom susține aceste alegeri anticipate, dar cu condiția să existe un pact politic care să dea numărul necesar în Parlament

Publicat: 04 11. 2019, 19:59

Orban: Vom susține aceste alegeri anticipate, dar cu condiția să existe un pact politic care să dea numărul necesar în Parlament

Ludovic Orban a afirmat că PNL va susține alegerile anticipate, însă să existe un pact politic care să dea garanții că va fi întrunit numărul necesar de parlamentari, respectiv 50%, care vor vota împotriva învestirii a două guverne succesive.

Citește continuarea…

Știrea inițială. Noul Guvern a fost validat cu 240 de voturi „pentru” din partea deputaților și senatorilor. Votul a fost unul secret, cu bile.

Marți și miercuri au avut loc audierile în comisiile de specialitate din Parlament ale miniștrilor desemnați pentru a face parte din Guvernul Orban. Din cei 16 miniștri propuși, trei dintre ei, respectiv Florin Cîțu, propus la Finanțe, Ion Ștefan, propunerea pentru Dezvoltare și Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii au înregistrat avize negative.

Ludovic Orban nu a venit însă cu alte propuneri pentru cele trei portofolii, precizând că votul în comisii a fost unul politic.