O nouă plecare din PDL. Senatorul Viorel Badea se va alătura PNL

Publicat: 06 05. 2012, 11:58
Actualizat: 06 05. 2012, 11:58

Senatorul de diaspora Viorel Badea a declarat, pentru MEDIAFAX, că intenționează să plece din PDL și să se alăture PNL, precizând că va face acest anunț cel mai probabil la ședința de luni a Camerelor reunite.

„Intenționez să plec din PDL și să mă alătur PNL”, a spus Badea, el invocând drept motiv faptul că nu poate să aibă „un viitor în politică” alături de William Brânză.

Badea, care este și președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului, a susținut că a luat această decizie după ce s-a consultat cu reprezentanți ai comunităților de români și lideri ai organizațiilor PDL din diaspora.

Viorel Badea l-a acuzat pe Brânză, care este liderul organizației PDL pentru diaspora, că i-a blocat proiectele și i-a aruncat în derizoriu acțiunile pe care le-a inițiat pentru românii din diaspora.

„Sunt în opoziție cu Brânză de doi ani pentru că singura lui ocupație a fost să mă denigreze”, a spus Badea.

Senatorul a precizat că a mai avut o tentativă să plece din PDL în urmă cu un an, însă s-a răzgândit după discuții cu conducerea partidului, dar neînțelegerile sale cu Brânză au continuat.

El a menționat că își va anunța trecerea la grupul PNL cel mai probabil la ședința de luni a Camerelor reunite. De asemenea, Badea a susținut că alături de el vor trece la PNL și 20 de lideri ai unor filiale PDL din diaspora, majoritatea din Italia.

„Nu am cerut nimic de la PNL decât să îmi continui proiectele pentru românii din diaspora. Mă voi ocupa de aceleași lucruri, voi candida în același colegiu”, a mai spus Badea, care a a amintit că a mai activat în PNL.