Olguța Vasilescu vrea o lege antiînjurături pe internet

Olguța Vasilescu vrea o lege antiînjurături pe internet
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 25/04/2012, 03:31

Ea spune că inițiativa sa va avea drept rezultat „o moderare aînjurăturilor, amenințărilor și obscenităților”, care apar frecventpe forumurile agențiilor de știri sau pe site-urile de presă.Inițial, Olguța Vasilescu luase în calcul și posibilitatea ca CNAsă se ocupe de această chestiune, dar a renunțat întrucât VarujanPambuccian, unul dintre inițiatori, nici nu vrea să audă de aceastăposibilitate.

Deși astfel de practici au o vechime respectabilă, mulți dintrebloggeri, jurnaliști, politicieni plictisindu-se deja de paletainvectivelor ce le sunt adresate, Lia Olguța Vasilescu a reacționatdur, fiind pusă de curând, potrivit declarației sale, într-opostură extrem de neplăcută.

„Experiența mea e una a tuturor femeilor din politică. Am primitamenințări la adresa copilului meu și nu sunt singura. Țin foartemult la protejarea copiilor. Am fost foarte surprinsă să aflu că pesite-ul celei mai importante agenții de știri sunt obscenități.Chiar a venit nepoata mea recent la mine și m-a întrebat ceînseamnă nu știu ce obscenitate pe care o citise în subsolul uneiștiri despre mine. Trebuie să ne gândim în primul rând laprotejarea copiilor. Ideea unei legi a pornit și de la discuții cumai mulți jurnaliști, care mi-au cerut un asemenea proiect”, adeclarat Olguța Vasilescu pentru Realitatea.net.

Parlamentarul PSD a mai spus că nu vrea ca inițiativa sa să fieinterpretată ca fiind o încercare de a cenzura postările de pe net.”În niciun caz nu dorim să introducem cenzura. Pur și simplu vomaplica și prevederi ale legislației internaționale. La ora actualăse traduce legislația internațională în domeniu. Cine vrea să intrepe site-uri să critice este liber s-o facă, numai că nu va maiputea să înjure”, a spus senatorul PSD pentru Mediafax.

În septembrie, legea va fi supusă dezbateriipublice

Olguța Vasilescu a mai precizat că, începând cu luna septembrie,”inițiativa legislativă va fi supusă dezbaterii publice”.

„Toate prerogativele vor fi preluate de administratorii desite-uri, în primul rând, după care vor intra providerii deinternet. Nu vrem să ajungem la CNA, să fie un compartiment specialpentru treaba asta. Oricum, va fi un proiect de lege care va fibăgat în dezbatere publică pentru toți cei interesați, lunaviitoare”, a mai spus Vasilescu. Ea a precizat că inițiază acestproiect de lege nu pentru a-i proteja pe politicieni de limbajul”obscen” de pe forumuri, ci pentru a-i proteja pe copiii carenavighează pe internet. „Poate că pentru noi, politicienii, nu esteun capăt de țară, pentru că ne-am asumat să se vorbească oricumdespre noi. Nu trebuie să fie nimeni îngrijorat pentru o asemenealege, pentru că se poate vorbi în continuare rău despre OlguțaVasilescu, dar vor trebui să-și cenzureze obscenitățile. Aceastăinițiativă nu este pentru a ne proteja pe noi, politicienii, ci pecopiii noștri”, a afirmat senatorul PSD, care susține că între ceicare sprijină inițiativa sa legislativă se află președinteleCamerei Deputaților, Roberta Anastase, și deputatul PNL AlinaGorghiu, precum și jurnaliști.

Christian Mititelu „Cred că e o provocareinteresantă”

Jurnalistul Christian Mititelu, unul dintre membrii CNA, spunecă instituția din care face parte nu poate prelua în acest moment oasemenea misiune, dar nici nu respinge o astfel de variantă. „Înformatul actual, în care CNA urmează să piardă circa 20% dinangajați, e imposibil (…) Cred, însă, că e o provocareinteresantă, dar vom avea nevoie de legi clare în acestsens.”

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...