Oprișan spune că poate să probeze „cu imagini” că dosarul său de la DNA „e făcut la comanda lui Băsescu”

Publicat: 12 01. 2015, 20:03
Actualizat: 14 01. 2015, 11:46

Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, susține că dosarul său în care este anchetat de DNA este unul „eminamente politic, făcut la comanda lui Traian Băsescu” și că este interesat ca prin metode legale ca prejudiciul din dosar „să dispară”.

„Sunt trimis în judecată de opt ani și jumătate, într-un dosar eminamente politic făcut la comanda lui Traian Băsescu și acest lucru pot să-l probez inclusiv cu imagini, un dosar în care în opt ani și jumătate nu am făcut nicio cerere de amânare, un dosar care a fost strămutat de circa trei ori, un dosar în care cred cu tărie în nevinovăția mea, iar timpul de lucru, metodele experților care fac expertize contabile nu sunt preocuparea și nu sunt în sarcinile mele”, s-a apărat Oprișan.

Social-democratul a adăugat că este interesat ca, „printr-o metodă legală” – expertiza cerută de instanță, „prejudiciul din dosar să dispară pentru că este fals, inventat de DNA”.

Oprișan a spus că nu a luat legătura cu expertul din dosarul său și că nu „a supravegheat nimic”.

„Sunt nevinovat și îmi asum întreaga responsabilitate a faptelor mele”, a spus la final Oprișan, după reuniunea UNCJR. La scurt timp după aceste declarații el s-a prezentat în calitate de martor la DNA pentru a da declarații în cazul expertelor reținute în dosarul său. 

Tribunalul București a decis, duminică, arestarea preventivă pentru 30 de zile a expertelor contabile Ileana Roxana Cernea (Pintea) și Elena Valentina Mușuroiu, acuzate că au stabilit împreună cum vor aborda expertiza, astfel încât să îi favorizeze pe inculpații din dosarul de corupție al lui Marian Oprișan.

Procurorii DNA au arătat, în referatul cu propunerea de arestare a celor două experte, că președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, se informa „îndeaproape” de modul în care decurge realizarea expertizei, fiind direct interesat în diminuarea sau excluderea prejudiciului reținut în sarcina sa și „manifestându-se deranjat de exprimarea în documentul oficial a vreunei poziții apte să-i pericliteze obținerea unei soluții favorabile”.