Orban îi „predă” partidul președintelui României: PNL îi va fi loial lui K. Iohannis. Mă voi bate cu toată forța ca Iohannis să câștige în 2019

Publicat: 17 06. 2017, 19:20

„De astăzi, pentru mine, viața este mult mai grea, mai dificilă, port pe umeri o răspundere uriașă, de a transforma PNL în forța politică de care are nevoie România. Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL și conține germenii viitoarei victorii a PNL pentru România. Vreau să vă spun câteva lucruri clare. PNL sub conducerea mea va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene și se va bate cu toate forțele pentru a implementa politici de dreapta în România, pentru a asigura dezvoltarea, creșterea economică”, a declarat noul președinte al PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că PNL va fi un partener loial președintelui Klaus Iohannis.

„PNL va fi începând de azi un partener, loial, corect, transparent pentru președintele Klaus Iohannis și pentru punerea în practică a tuturor obligațiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câștigat alegerile din 2014. Mă voi bate cu toată forța mea, cu toată energia mea pentru a reuși în 2019 să câștigăm alegerile prezidențiale, să obținem un nou mandat pentru Klaus Iohannis, iar după această victorie să reușim să câștigăm alegerile locale și, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câștigarea alegerilor parlamentare să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această țară”, a spus Orban.

Noul lider al formațiunii a susținut că PNL va fi un garant al îndeplinirii angajamentelor pe care România și le-a asumat pe plan internațional.

„PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România față de partenerii noștri, parteneriatul strategic cu SUA, poziția de membru al NATO și calitatea de membru al UE. Rămânem și vom fi cel mai puternic susținător al acestor angajamente și vom rămâne un stâlp și o oază de stabilitate în această zonă frământată a Europei”, a mai spus Bușoi.