PDL a găsit punctul slab al ARD. „Cel puțin un 40 la sută din electorat nu știe despre denumirea corectă a alianței noastre”

Publicat: 12 11. 2012, 15:18
Actualizat: 25 03. 2019, 22:23
Președintele PDL Bistrița-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, susține că cel puțin 40 la sută din electorat nu cunoaște denumirea corectă și sigla Alianței România Dreaptă (ARD), motiv pentru care efortul din campania electorală va fi mai mare pentru formațiunile care fac parte din Alianță.

Oltean a fost întrebat, vineri, într-o conferință de presă, dacă PDL întâmpină dificultăți în a face electoratul să înțeleagă că va fi regăsit la alegeri sub sigla ARD și sub un alt simbol decât trandafirul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am fi nedrepți dacă nu am recunoaște că, în momentul acesta, cel puțin un 40 la sută din electorat nu știe despre denumirea corectă a alianței noastre, de sigla noastră, această inimă care bate. De aceea, noi va trebui să facem un efort suplimentar față de alte formațiuni care merg cu numele vechi pentru a induce în opinia publică, în mod corect, sigla noastră și denumirea corectă a alianței”, a răspuns Oltean.

El a afirmat că, deși votul va fi uninominal, pe buletinele de vot se vor regăsi denumirile și siglele partidelor.

„Este un vot uninominal, dar e un vot uninominal sub sigla unui partid sau a unei alianțe. De aceea, în toate materailele de campanie prin care promovăm candidații, promovăm și sigla partidului și promovăm și denumirea ARD”, a spus Oltean.

Întrebat cum crede că ar fi fost PDL, avantajat sau dezavantajat, dacă intra în alegerile parlamentare cu numele său și vechea siglă, Oltean a răspuns: „Am fi avut un avantaj fiindcă sunt extrem de cunoscute siglele PDL, sigla, imnul, elemente arhicunoscute, dar noi am făcut o construcție de anvergură, mai complexă, în care forțele politice de dreapta s-au aliat în vederea constituirii unei alternative viabile la ceea ce reprezintă USL azi. De aceea, acest dezavantaj al creării oarecum târzie a acestei alianțe trebuie să îl înlăturăm printr-un comportament politic exemplar și printr-o acțiune politică mult mai complexă și mult mai de anvergură”.