PDL BOICOTEAZĂ referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu

Publicat: 24 07. 2012, 16:02
Actualizat: 24 07. 2012, 16:02

Colegiul Director al PDL a decis astăzi să boicoteze referendumul din 29 iulie pentru demiterea președintelui Traian Băsescu și va îndemna alegătorii să nu vină la vot.

În urma discuțiilor purtate între președintele suspendat Traian Băsescu și conducerea PDL, democrat-liberalii vor trimite reprezentanți în secțiile de votare pentru a urmări modul în care se votează. Surse din partid  că decizia a fost luată cu 59 de voturi „pentru” și o abținere.

„Este o prostie formula asta cu lovitură de stat, ce lovitură de stat? Care este soluția mai bună decât un referendum? Boicotul este o atitudine lașă a unor oameni care resping căile democratice”, a declarat la Realitatea TV, Ion Iliescu. 

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul și câștigi un iPad2!

Președintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat la finalului Colegiului Director deciziile luate de conducerea democrat-liberalilor.

„PDL nu poate valida un șir de neregulil și abuzuri ale USL. Rugăm cetățenii să nu participe la o astfel de mascaradă pusă în scenă de USL. PDL nu-și va retrage reprezentanții din secțiile de votare. Ne vom strădui să limităm frauda, vom avea un om în secția de votare”, a declarat liderul PDL.

Blaga i-a cerut ministrului de Interne, Ion Rus, să ia toate măsurile pentru a stopa frauda la referendum.

„Nu credeam că o să avem secții în restaurante, în hoteluri, la munte și la mare. Cer ministrului de Interne să asigure filtre în toate județe, la fel ca în 2009. La alegerile prezidențiale am avut camere de luat vederi în secțiile de votare, declarații pe proprie răspundere pentru cei din secțiile speciale. Acum amestecă listele pentru a nu ne putea vedea turismul electoral”, a subliniat liderul democrat-liberalilor.