PDL nu mai are răbdare cu Boc. Senator PDL, pentru Gândul: E nevoie de o mișcare de forță și la guvern, și la partid. Berceanu: Trebuie făcută o analiză cât mai repede

PDL nu mai are răbdare cu Boc. Senator PDL, pentru Gândul: E nevoie de o mișcare de forță și la guvern, și la partid. Berceanu: Trebuie făcută o analiză cât mai repede
Cu planurile date peste cap de Curtea Constituțională care a îngropat subiectul alegerilor comasate, tot mai mulți pedeliști îl împing pe Emil Boc să ia o decizie chiar dacă aceasta ar însemna și depunerea mandatului de premier.

Cu planurile date peste cap de Curtea Constituțională care a îngropat subiectul alegerilor comasate, tot mai mulți pedeliști îl împing pe Emil Boc să ia o decizie chiar dacă aceasta ar însemna și depunerea mandatului de premier. După semnalul public dat de vicepreședintele Elena Udrea – „este nevoie de recredibilizare la nivelul Guvernului” – prim-vicepreședintele PDL Roberta Anastase a preluat astăzi mesajul. „Cred că este nevoie de o schimbare în interiorul Guvernului, de o împrospătare a lui. (…) Nu știu dacă e cazul să se ajungă până acolo (la schimbarea prim-ministrului – n.r.). Discuțiile pe acest subiect vor avea loc în partid și prim-ministrul este cel care decide”, a spus Anastase, citată de Mediafax.

Berca: „Eu nu sunt dispus să merg în alegeri  ca un partid care a fost deja învins”

O discuție în partid ar trebui să aibă loc cât mai repede, chiar mâine în ședința Biroului Permanent Național, spune și senatorul PDL și lider al filialei Bacău, Gabriel Berca. „E nevoie de o recredibilizare. Din punctual meu de vedere ar fi nevoie de o mișcare de forță la nivelul guvernului. Dacă aceasta îl va viza și pe Emil Boc, depinde de ce va decide majoritatea. Mai mult, eu cred că ar trebui o mișcare de forță și la nivelul partidului. Eu nu sunt dispus să merg în alegeri  ca un partid care a fost deja învins”, a declarat Berca, pentru gândul. El a apreciat că Emil Boc s-a expus foarte mult, în vreme ce „alții din jurul lui” au preferat să stea deoparte. „Eu nu sunt dispus să girez anumite lucruri din partid”, a mai spus el.

„Berceanu: Lucrurile nu trebuie temporizate”

Și senatorul PDL Radu Berceanu crede că lucrurile în partid trebuie discutate cât mai repede. „Eu cred că PDL trebuie să analizeze cât mai repede situația, tot ce a fost în ultima perioadă. Să se facă o analiză și să se vadă care sunt variantele. Lucrurile nu trebuie temporizate”, a spus Berceanu. Referindu-se la faptul că premierul a spus că „știe ce are de făcut”, Berceanu a precizat că acest lucru ar trebui să fie lămurit într-o „întâlnire zilele viitoare”.

Scripcaru: „Decizia e una politică, nu se ia la telefon”

La rândul său, vicepreședintele PDL George Scripcaru spune atunci când vine vorba de o eventuală demisie a lui Emil Boc că este „o decizie politică”, care trebuie să se discute în partid. „Nu știu, vedem mâine la ședința BPN-ului. Eu nu pot să vorbesc acum despre ce spun unii sau alții. Decizia e una politică și nu se ia nici la telefon, nici pe surse. Iar eu n-am participat la nici o discuție pe tema asta și nici n-am fost consultat, așa că deocamdată nu pot să-mi dau cu părerea”, a declarat Scripcaru, pentru gândul.

Pedeliștii fac numărătoarea inversă

Tensiunea din tabăra democrat-liberalilor a crescut în această săptămână pe fondul respingerii de Curtea Constituțională a legii privind comasatele, dar și a retragerii opoziției de la lucrările parlamentului. Cu o majoritate la limita unui singur vor, senatorii PDL au cerut o nouă întâlnire, în primele zile ale săptămânii viitoare, cu Emil Boc și conducerea partidului pentru a-l forța pe premier să ia o decizie în privința mandatului de premier.

Aceasta ar fi a doua întâlnire cu parlamentarii democrat-liberali din ultima perioadă, săptămâna trecută, în fața senatorilor și deputaților PDL, Vasile Blaga și Cezar Preda sugerându-i lui Emil Boc să ia în calcul demisia de la Palatul Victoria, pe fondul nemulțumirilor tot mai mari din partid.

Scenariul în rândurile pedeliștilor este ca în perioada următoare încheierii misiunii FMI în România premierul să-și depună mandatul, în fruntea unui viitor guvern politic să vină un independent/technocrat. O amânare a deciziei este pusă de pedeliști pe seama faptului că se dorește o susținere mai largă a unui astfel de cabinet, luându-se în calcul chiar și unii liberali și pesediști. Mai mult, ei speră ca președintele Traian Băsescu să ajungă la o înțelegere chiar și cu opoziția în contextul în care România trebuie să introducă în acest an în constituție prevederea referitoare la deficitul structural, convenit la nivelul UE în acordul de stabilitate fiscală. 
 

George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Meteorologii ANM avertizează! Vine prăpădul în toată țara
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Ce se întâmplă dacă vii fără mască la vot. Raed Arafat tocmai a făcut anunțul
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Pensia pe care o câștigă Ion Țiriac este FABULOASĂ! N-o să crezi însă ce a...
Horoscopul zilei! Se învârte roata pentru aceste zodii
Livian și Bianca, din nou împreună? Filmarea care i-a pus pe jar pe fanii celor...
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide